کسب و کار و شرکتها
۵ اختراع برتری که زنان در جهان ثبت کرده اند!
منتشر شده
4 سال پیشروی
به وسیله
سید محمدحسین نجفیان رضوی
در اواخر قرن بیستم تنها ده درصد از مردم، از اختراع زنان باخبر بودند. وقتی که شما لیستی از مشهورترین اختراعات چند قرن گذشته را بررسی کنید زنان کمی به عنوان مخترعین این اختراعات دیده میشوند. البته این بدان معنا نیست که زنان نبوغ و خلاقیت نداشتند. بلکه زنان تنها در کسب اعتبار برای ایدههای خود موانع زیادی بر سر راه داشتند.
مثلا در مورد “سیبیلا مسترز” بانویی که در آمریکا زندگی میکرد، او توانست ذرت را به وعده غذایی جدیدی تبدیل کند. او برای ثبت کار جدیدی که انجام داده بود به انگلستان رفت اما قوانین در آن زمان تصریح کرده بودند که زنان نمیتوانند مالکیت چیزی را داشته باشند، که شامل مالکیتهای معنوی مانند ثبت اختراع نیز بود. چنین مالکیتهایی متعلق به پدر یا شوهر زن بود.
در سال ۱۷۱۵، یک ثبت اختراع برای محصول سیبیلا صادر شد، اما به نام شوهرش توماس ثبت گردید. چنین قوانین مالکیتی مانع بسیاری از زنان در چندین قرن پیش برای اخذ مجوز اختراعات مختلف بود.
از طرفی دیگر زنان به ندرت امکان دریافت آموزش فنی داشتند که به آنها کمک می کرد تا یک ایده هوشمندانه را به یک محصول واقعی تبدیل کنند. گاهی بسیاری از زنان در هنگام کمک گرفتن از مردان برای تحقق ایدههایشان با تمسخر و پیشقضاوت مواجه میشدند.
و یا برخی از زنان ایدههایی که زندگی در خانههایشان را بهتر میکرد به ذهنشان میرسید که آنها را در حد و اندازه اختراع نمیدیدند.
“مری کیس” اولین زن آمریکایی بود که اختراعش را به نام خودش ثبت کرد. در سال ۱۸۰۹ او یک راه جدید را در بافتن نی و کاه برای درست کردن کلاههایی که برای انگلستان جدید از نظر اقتصادی به صرفه بود اختراع کرد.
“مری کیس” با دریافت این قطعه کاغذ که نامش بر آن ثبت شده بود، راه را برای دیگر مخترعان زن برای اعتماد به ایدههای خود باز کرد. در این مقاله به چند مورد از زنانی که اختراعاتی با نام خود ثبت کردهاند اشاره میشود.
۵- کوکی شکلاتی
شکی نیست که بسیاری از دستور آشپزیهای گرانبها از طریق اختراعهای اتفاقی در آشپزخانه به وجود آمده است. اما ما باید به کوکی شکلاتی که یکی از ماندگارترین و خوشمزهترین این دستورالعملها است اشاره کنیم.
“روت وایکفیلد” قبل از خرید یک خانه مسکونی قدیمی در خارج از بوستون با شوهرش به عنوان یک مدرس آشپزی و کارشناس تغذیه کار میکردند. به طور معمول، خانههای عوارضی مکانهایی بودند که مسافران خسته عوارض راه خود را در آنجا پرداخت میکردند، غذاهای فوری میخوردند و به اسبهای خود غذا میدادند.
ویکفیلد و همسرش خانه عوارضی را به یک هتل رستوران تبدیل کردند. یک روز در سال ۱۹۳۰ ویکفیلد، کوکیهای کرهای برای مهمانان خود درست میکرد. در این دستور پخت، شکلات آب شده لحاظ شده بود که ویکفیلد آن را تمام کرده بود.
بنابراین او شکلات نستل را قطعه قطعه کرد و به امید این که شکلاتها در هنگام پخت ذوب شوند آنها را در نقاط مختلف کوکی فرو کرد. برخلاف تصورش شکلات شکل خود را حفظ کرد و کوکی شکلاتی اختراع شد.
مسئولان نستل متوجه شدند که فروش شکلاتهایشان در گوشهای از ماساچوست توسط خانم ویکفیلد زیاد شده است و پس از ملاقات با او از اختراع کوکی شکلاتی که بین مسافران شهرت بسیاری پیدا کرده بود مطلع شدند.
به پیشنهاد خانم ویکفیلد آنها خطوطی را روی شکلاتها ایجاد کردند که خورد کردن آنها را آسانتر میکرد. طرز تهیه کوکی شکلاتی ویکفیلد بر روی پشت بسته شکلاتها چاپ میشد و در عوض روت ویکفیلد شکلات مجانی دریافت کرد.
۴- کامپایلر و زبان رایانهای کوبول (COBOL)
هنگامی که در مورد پیشرفتها در زمینه رایانه (کامپیوتر) فکر میکنیم نام مردانی مانند “چارلز بابیگ”، “آلن تورینگ” و “بیل گیتس” به ذهن ما میرسد. اما دریاسالار ” ادمیرال گریس موری هاپر” استحقاق تحسین شدن در زمینه صنعت رایانهای را دارد.
دریاسالار هاپر در سال ۱۹۴۳ به ارتش پیوست و در دانشگاه هاروارد مستقر شد و در آنجا کار بر روی رایانه هاروارد مارک I آی بی ام (IBM)، اولین کامپیوتر بزرگ در ایالات متحده، آغاز کرد.
او سومین فردی بود که این رایانه را برنامهریزی کرد و کتابی در مورد نحوه استفاده از آن نوشت که مسیر را برای کسانی که به دنبال استفاده از آن بودند روشن میکرد.
در دهه ۱۹۵۰، دریاسالار هاپر کامپایلر را اختراع کرد که دستورات انگلیسی را به کدهای کامپیوتری ترجمه میکرد. این دستگاه به برنامه نویسان این امکان را میداد که کدها را به راحتی و با اشتباهات کمتری ایجاد کنند.
دومین کامپایلرهاپر، Flow-Matic، برای برنامههای II و UNIVAC I مورد استفاده قرار گرفت که اولین کامپیوترهای موجود در بازار بودند. دریاسالار هاپر همچنین به توسعه زبان مشترک تجاری (COBOL)، یکی از اولین زبانهای برنامه نویسی رایانهای، نظارت داشت. هاپر جوایز متعددی را برای کار خود دریافت کرد از جمله اینکه نام او را بر یک کشتی جنگی ایالات متحده نهادند.
۳- پاکتهایی با سطح مقطع مربعی
“مارگارت نایت” کیسه کاغذی را اختراع نکرد، اما کیسههای کاغذی اولیه برای حمل کالاها مناسب نبودند. آنها بیشتر شبیه پاکت نامه بودند و راهی برای استفاده از آنها در فروشگاهها به عنوان پاکت خرید نبود.
نایت متوجه شد که کیسه کاغذی باید دارای یک سطح مقطع مربعی باشد وقتی وزن کالاها روی سطح مقطع توزیع شود، کیسهها میتوانند چیزهای بیشتری را حمل کنند. در سال ۱۸۷۰، او یک ماشین چوبی درست کرد که میتوانست کیسههای کاغذی با سطح مقطع مربعی تولید کند.
در حالی که او بر روی یک نمونه اولیه از دستگاه برای ثبت اختراع کار میکرد، متوجه شد که طراحی او توسط یک مرد به نام “چارلز آنان”، که چند ماه پیش ماشین چوبی او را دیده بود، به سرقت رفته است.
او شکایتی برای سرقت اختراع علیه “آنان” ترتیب داد، زیرا “آنان” ادعا کرده بود که امکان ندارد یک زن بتواند چنین دستگاه پیچیدهای را بسازد.” نایت” نوشتهها و طرحهای خود را برای اثبات ادعایش ارائه کرد و در سال ۱۸۷۱ حق ثبت اختراع را برای این دستگاه دریافت نمود.
“نایت” اختراعات دیگری نیز داشت در سن ۱۲ سالگی، نایت یک وسیله توقف حرکتی ساخته بود که به صورت خودکار ماشینهای صنعتی را وقتی که چیزی در آنها گیر افتاده بود متوقف میکرد و مانع خسارتهای زیاد میشد. گفته شده که “نایت” بیش از ۲۰ اختراع ثبت کرده است.
۲- ماشین ظرفشویی
ممکن است فکر کنید که اولین ماشین ظرفشویی توسط فردی که سالها شستشو ظرفها را انجام داده اختراع شده است. اما در واقع “ژوزفین کاکرین” که حق ثبت اختراع برای اولین ماشین ظرفشویی را دریافت کرد، زمان زیادی را صرف شستشو ظروف نمیکرد.
انگیزه واقعی او برای این اختراع بعد از شکستن یک ظرف چینی عتیقه توسط خدمت کارانش شکل گرفت. او شخصی با موقعیت بالای اجتماعی و خوشگذران بود که بعد از مرگ همسرش در سال ۱۸۸۳ بدهیهای زیادی برای او به جا ماند.
به جای فروش اشیای گرانقیمت تصمیم گرفت که ماشین ظرفشویی اختراع کند. ماشین او توسط فشار قوی آب که با استفاده از سیمهای قفسه ظروف با فشار به ظرفها پاشیده میشد ظرفها را میشست و در سال ۱۸۸۶ این اختراع را ثبت کرد.
او بر این باور بود که اختراع ماشین به سختی ترویج آن در جامعه نبود. در ابتدا او به دنبال فروش اختراع خود به رستورانها و هتلها بود، زیرا معتقد بود که این ماشین میتواند به جای دهها نفر کار کند. با این وجود بیشتر زنان این دستگاه را به خانهها خود آوردند و استفاده از آن را رواج دادند.
۱- برف پاک کن اتومبیل
“ماری آندرسن” در سپیده دم قرن بیستم برای اولین بار به نیویورک رفت. در آن زمان نیویورک با ظاهر کنونیاش بسیار تفاوت داشت. در آن ایام خبری از اتومبیلهای فراوانی که در ترافیک گیر کردهاند نبود.
ماشینها در آن زمان که او سفرش را آغاز کرد بسیار متفاوت بودند. اما این زن از آلباما وسیلهای را اختراع کرد که تاکنون نیز یکی از ابزار استاندارد اتومبیلها محسوب میشود.
در یک روز برفی او سوار یک قطار شهری شد، او متوجه شد که راننده مجبور است هر چند دقیقه یک بار ترامو را متوقف کند تا برف را از پنجره جلویش پاک کند. در آن زمان تمام رانندگان مجبور بودند این کار را انجام دهند.
برف و باران چیزهایی بود که رانندگان مجبور بودند با آنها دست و پنجه نرم کنند، زیرا دید راننده را مختل میکرد. وقتی که “ماری” به خانه بازگشت یک نوارلاستیکی باریک را بر روی یک تیغه بلند و باریک نصب کرد و به یک دسته که به داخل اتومبیل منتقل میشد متصل کرد.
هنگام رانندگی تنها لازم بود که راننده دسته را به بیرون هل دهد و برف و باران را از روی شیشه پاک کند. “اندرسون” حق ثبت اختراع دستگاه خود را در سال ۱۹۰۳ دریافت کرد و تنها ۱۰ سال بعد ماشین هزاران آمریکایی مجهز به اختراع او بود.
نظرتون در مورد بانوان مخترع چی بود؟ آیا فکرش را می کردید که این وسایل توسط بانوان جهان مخترع شده باشد. خوشحال می شویم نظرات خود را با ما و کاربران سایت تاپ فایو در میان بگذارید.






